Aamulla oli töihin paluu antoisan kesäloman jälkeen. Aina se jossain määrin masentaa aloittaa arki, ja varsinkin todeta, että ensi kesään on pitkä matka, siihen seuraavaan pidempää lomaan.

Teen joka kerta lomalta paluun jälkeen samoja hyviä päätöksiä. Päätöksiä pitää huolta itsestäni niin, että elämässä täytyy olla muutakin kuin töihin ja kotiin. Päätöksiä löytää aikaa ja iloa ystäville, ulkoilulle, sekä muulle mukavalle puuhailulle, kaikelle sellaiselle mistä saa voimaa ja jaksamista, työn vastapainoa. Myös töissä päätän löytää uuden tavan pitää huolta siitä, että pysyn iloisena ja energisenä, luisumasta siihen, että päivät ovat yhtä tauotonta puurtamista, sen odottamista, että on kotiin lähdön aika, ja että työt on hoidettu. On vaan niin vaikeaa olla putoamatta samoihin uriin, niihin missä toistaa samaa suorittamisen kaavaa. 

Samaa suorittamisen kaavaa voi toki toistaa ihan vaan kotonakin, omassa elämässään, jos ei välillä pysähdy ihan kunnolla miettimään, mitä tahtoo ja mitä sen kaiken eteen on valmis tekemään. Helposti toistaa asiat samalla tavalla, samalla rutiinilla, ihan ne pienimmätkin arjen askareet: kello soi, nousen ylös, keitän aamukahvin, puen ja lähden töihin, töiden jälkeen kauppaan, kotityöt, nukkumaan ja aamulla töihin. Hyvä ettei osta samat ruokaostoksetkin kaupasta kerta toisensa jälkeen, kun niihin tuotteisiin on vaan niin tottunut. Toki joku tarvitsee tietyt rutiinit, ja ahdistuu jos niitä rikotaan, eikä rutiineissa mitään väärää olekaan, mutta mikäli elämä yhtään tuntuu liian tylsälle ja sisältököyhälle, tai paikoillaan junnaavalta, kannattaa alkaa rikkoa ensin arjen pieniä rutiineja. 

Myös oman pään sisäisten ajatusten rikkominen voi tehdä hyvää, ja tuoda uutta iloa nähdä maailma uudella tavalla. Mitä jos en tänään ajattelisikaan niin kun aina ajattelen kaikesta, tai mitä jos tänään reagoisinkin ihan eri tavalla, mitä jos sanoisin vähemmän ei ja enemmän joo, mitä jos olisin enemmän hiljaa ja vähemmän äänessä, tai päinvastoin. Mitä jos ihan vaan kokeilisin toimia ja vastailla asioihin toisin, saattaisin itsekin yllättyä miten uudelta maailma voisi näyttä. 

Olen siis tänään jälleen täynnä hyviä päätöksiä, ja vaikka ei niistä kaikista tulekaan kuin hetken tähdenlentoja, olen huomannut pidemmällä tähtäimellä, että olen osannut muuttaa asioita, ja osannut myös itse muuttua asioiden mukana. 

IMG_1021.jpg