Olen otettu ihmisistä, joiden on niin helppo näyttää arjen rakkautta. Sanoa hyvää muille ja näyttää sitä. He ovat oivaltaneet sen asian, että rakkaus kasvaa, kun sitä tuhlaa. Että ei ole itseltä pois jakaa rakkauden sanoja, nähdä muut kauniina ja pitää muita hyvänä. Sellainen ihminen toivoisin itsekin osaavani olla. On paljon helpompaa elää rakkaudellisena kuin rakkaudettomana, ja kun jokainen meistä tarvitsee rakkautta elääkseen. 

Talossamme, siis rivitaloyhteisössämme asuu muutama vanhempi ihminen, ihanat tädit Raakel, Kirsti ja Kaisa, jotka ovat kerrassaan kultaisia ihmisiä. Niin monesti olen saanut lähteä aamuisin töihin, kun jonkun heistä käsi huiskuttaa portailla hyvästiksi. Tai jos jostain syystä autoni ei olekaan lähtenyt pihasta, he minut nähdessään heti kysyvät, et kai ole sairaana, oletko saanut ruokaa, miten sinä voit. Tai vaikka mitä puuhastelisin pihamaalla, saan aina niin kauniita sanoja heiltä jokaiselta, heillä on aina aikaa ja varaa lausua kannustavia sanoja, kehuja, nähdä hyvää kaikessa. Tai eräs heistä, joka alkoi salaperäisesti tuoda oveni taakse, milloin omenan, jonka mukana oli liitetty lappu ”omena päivässä pitää lääkärin loitolla”, tai suklaata, tai kirjan, tai muita ihania pikku yllätyksiä. Aina joku viesti mukana. Tein hetken salapoliisityötä, että selvisi, kuka tuo salaperäinen kävijä oli. Ja voitte olla varmoja, että näytin tuon lappusen ”omena päivässä pitää lääkärin loitolla” lääkärillemme, jonka sihteerinä toimin. Ei se ihan kuitenkaan tehonnut, hän ei pysynyt loitolla, huokaus. Rakastan näitä tätejä, heidän asennetta elämään! Voiko saada parempaa esikuvaa ja mallia jatkaa omaa elämänmatkaa. Heidän kauttaan olen ymmärtänyt, miten paljon me voimme vaikuttaa toistemme elämään, miten suuri merkitys niillä hyvillä teoilla ja sanoilla on, teoilla, joita kutsumme pieniksi teoiksi, mutta jotka ovatkin loppujen lopuksi niitä suurimpia. 

Onko minulla varaa rakastaa, varaa rakastaa jokaista lähimmäistäni samalla tavalla, yhtä runsaalla kädellä, kun mitä nämä vanhat tädit rakastivat minua...osaanko oivaltaa saman viisauden, että rakkaus kasvaa, kun sitä tuhlaa.

IMG_0176%20-%20Versio%202-normal.jpg

Kuvassa ihan Kirsti.